خواص و طرز تهیه شیر بادام خانگی

شیر بادام چیست؟ (خواص و طرز تهیه)

شیر بادام در طب سنتی به‌عنوان یک نوشیدنی مغذی و تقویت‌کننده شناخته می‌شود که از ترکیب بادام درختی، عسل طبیعی و آب تهیه می‌شود. این شیر خوش‌طعم و مغذی، جایگزینی ایده‌آل برای شیر لبنی به شمار می‌رود و به‌ویژه در بین افرادی که به لاکتوز حساسیت دارند یا به دنبال یک رژیم غذایی سالم هستند، محبوبیت زیادی دارد. تهیه شیر بادام خانگی با استفاده از بادام درختی تازه و عسل طبیعی نه تنها طعمی دلپذیر را ارائه می‌دهد، بلکه منبعی غنی از ویتامین E، کلسیم، منیزیم و آنتی‌اکسیدان‌ها نیز هست. این شیر گیاهی فاقد کلسترول و چربی اشباع بوده و می‌تواند در بهبود عملکرد قلب و افزایش سطح انرژی مؤثر باشد.

اگر به دنبال یک نوشیدنی سالم، طبیعی و بدون مواد نگهدارنده هستید، شیر بادام می‌تواند گزینه‌ای ایده‌آل برای شما و خانواده‌تان باشد. در ادامه، با ما همراه باشید تا درباره طرز تهیه شیر بادام و خواص فوق‌العاده آن بیشتر بدانید!

خواص شیربادام:

  • تقویت اعصاب و حافظه
  • بهبود سلامت قلب
  • تقویت سیستم ایمنی
  • حفظ سلامت پوست و مو
  • بهبود عملکرد گوارش
  • تقویت استخوان‌ها و دندان‌ها
  • افزایش انرژی و رفع خستگی

مواد لازم برای تهیه شیر بادام:

  • بادام درختی خام با پوست: 14 عدد
  • آب جوشیده خنک شده: یک لیوان
  • عسل طبیعی: یک قاشق غذاخوری
  • گلاب (اختیاری): یک قاشق غذاخوری

مراحل طرز تهیه شیر بادام:

برای تهیه شیر بادام باید از بادام درختی با پوست (پوست سنگی) استفاده نمایید و همچنین توجه کنید که بادام مورد استفاده از نوع شیرین، مرغوب و تازه باشد.

نکته مهم:

حتما توجه داشته باشید که برای تهیه شیر بادام در هر وعده، مقدار بادام را همان لحظه بصورت تازه بشکنید و مصرف کنید. چرا که بادام پس از بیرون آمدن از پوسته سخت خود و قرار گرفتن در مجاورت هوا، در عرض چند ساعت فاسد می شود و خاصیت اصلی خود را از دست می دهد.

پس از انتخاب و تهیه بادام درختی مورد نظر، ابتدا آنها را بشکنید و مغز بادام ها را از پوست سنگی بادام جدا کنید، حالا باید پوسته نازک و قهوه ای رنگ روی مغز بادام ها را هم از دانه های بادام جدا کنید. برای این کار مغز بادام ها را در یک ظرف آب در حال جوش ریخته و یک بار هم بزنید تا دانه های بادام به خوبی در آب جوش قرار بگیرد و حدود 10 ثانیه صبر کنید و بعد از آن بادام ها را فورا با آب سرد بشویید و آبکشی نمایید، حالا خواهید دید که پوست های نازک بادام به راحتی از آن جدا می شود.

بنابراین با دقت همه پوسته های قهوه ای را جدا کرده و سپس مغز های سفید بادام را داخل آسیاب ریخته و خوب پودر کنید تا کاملا له شود و مانند خمیر درآید. حالا این بادام های آسیاب شده را در یک لیوان آب سالم جوشیده خنک شده ریخته و عسل را به آن اضافه کرده و آنقدر هم بزنید تا یکنواخت شده و عسل کاملا در آن حل شود. حالا شیر بادام شما حاضر است و می توانید آن را میل نمایید. همچنین برای خوش طعم شدن شیر بادام می توانید یک قاشق غذاخوری گلاب طبیعی هم به آن اضافه کنید تا هم عطر و طعم خوبی اضافه کرده و هم از خواص گلاب بهره مند شوید.

Picture of محمد صیادی
محمد صیادی هستم، سالهاست که در خصوص طب سنتی و سبک زندگی سالم، مطالعه و تحقیق می کنم. امیدوارم که بتوانم به سهم خودم در مسیر سالم زیستن انسانها، گامی موثر بردارم و همواره در تلاشم...
نظرات در مورد این مطلب

  1. مژده صالحی گفت:

    ممنون بابت مطلب خوبتون من تازه میخوام شروع کنم گیاه‌خواری و شیر بادوم یکی از چیزاییه که دوست دارم امتحان کنم. حتما درست میکنم.

  2. معصومه گفت:

    سلام ،من خیلی دوست دارم😍 میشه با همون پوست قهوه ای درست کرد؟ حقیقت من با پوست قهوه ای ایش درست میکنم ، ضرر نداره ؟

    1. سلام و عرض ادب، بهتر است در این روش استفاده پوست قهوه ای بادام مصرف نشود و حتما جدا شود.

  3. مهسا ترابی گفت:

    آخه این شیر بادوم که میگید اصلا مزه شیر نمیده! من درست کردم ولی یه جورایی به دلم ننشست. شاید من خوب درست نکردم

  4. ناشناس گفت:

    اینو من تست کردم خییییییییلی خوب بود! 😍 باورم نمیشه با این دستور ساده همچین چیزی درست کردم. البته یه کم ریخت و پاش داشت تو آشپزخونه 😂 ولی نتیجه عالی بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط
جدیدترین تدابیر درمانی
جدیدترین پادکست ها