طرز تهیه کاچی سنتی ساده و آسان برای زائو و پریودی با آرد گندم

طرز تهیه کاچی اصیل ایرانی

کاچی یک غذای سنتی و اصیل ایرانی، که هر قاشقش مثل سفری در زمان است، سفری به روزهایی که مادربزرگ با دست های مهربانش آرد را در روغن سرخ می کرد و عطر زعفران و گلاب خانه را به سرزمین رویاها تبدیل می کرد. این معجون طلایی، نه فقط یک غذا، بلکه یک آیین است. آیینی از شفا و قدرت. که خوردن آن در فصل‌های سرد سال بسیار مناسب است.

خواص کاچی:

  • تقویت و افزایش انرژی و رفع ضعف عمومی بدن
  • غذای مناسب برای بازگشت انرژی و تقویت رحم پس از زایمان
  • بسیار زود هضم و کاهنده نفخ
  • کاهش استرس و شادی آور

مواد لازم برای تهیه کاچی:

  • آرد گندم: ۱ پیمانه
  • روغن طبیعی ( کره محلی یا روغن حیوانی یا روغن ارده کنجد): نصف پیمانه
  • شیرین کننده (شکرقهوه ای یا عسل یا شیره انگور): به میزان لازم
  • آب : ۴ پیمانه
  • گلاب: نصف استکان
  • زعفران دم‌کرده: به مقدار لازم
  • دارچین و هل : به مقدار لازم

مراحل طرز تهیه کاچی:

ابتدا آرد را داخل قابلمه ریخته و روی حرارت ملایم قرار داده و تفت دهید تا خامی آن گرفته شود و رنگ آن کمی طلایی گردد. سپس روغن مورد نظرتان را به آرد اضافه کنید و هم بزنید تا خوب مخلوط شده و حدود 5 دقیقه تفت دهید. حالا شیرین کننده دلخواه تان را داخل آب حل کرده و آن را کم کم به مواد درون قابلمه اضافه کنید و مدام هم بزنید تا گلوله گلوله نشود. بنابراین توجه داشته باشید که از این مرحله تا پایان پخت کاچی باید زود به زود آن را به مدت 30 دقیقه هم بزنید تا مواد به صورت یکنواخت باقی مانده و به کف قابلمه نچسبد. در این مرحله زعفران، دارچین، هل و گلاب را اضافه کرده سپس حرارت اجاق را کم نمایید و اجازه دهید کاچی په مدت 15 دقیقه دیگر به آرامی بجوشد تا ادویه های اضافه شده در آن، دم بکشد و عطر و بوی خوش آنها طعم کاچی را دو چندان کند.

نکته:

  • مدت زمان پخت کاچی ممکن است حدود 45 دقیقه تا یک ساعت طول بکشد.
  • مصرف آن برای همه سنین مناسب است
  • افراد دیابتی می توانند برای شیرین کردن کاچی از شیره توت استفاده کنند.
Picture of سمیه دوهندو
من سمیه دوهندو هستم، همیشه به دنبال روش‌هایی بودم که زندگی طبیعی‌تر و سالم‌تری داشته باشم. علاقه‌ام به داروهای گیاهی و تغذیه سالم باعث شده تا اطلاعات خودم را در این زمینه گسترش دهم و تجربیاتم را با دیگران به اشتراک بگذارم.
نظرات در مورد این مطلب

  1. سخاوت گفت:

    سلام،ممنونم،من پختم عالی شد مخصوصا تو این هوای سرد خیلی چسبید

  2. نرگس گفت:

    سلام
    وقت بخیر
    طبق فرمایش خود مثلاً حکیم‌هاتون که عسل نبایست حرارت داده بشه!!!!!
    عجیبه!
    فتوای جدید صادر کردن!!!!

    1. سلام، ممنون، وقت شما هم بخیر
      عسل اگر تنها در ظرفی حرارت ببیند (به طور مستقیم داغ شود) در واقع خواصش از بین می رود یا به اصطلاح از زنده بودن خارج می شود. اما مثلا در ساخت عسل مصفا یا شربت ماءالعسل، عسل در آب پخته می شود و خواص درمانی آن چندین برابر بیشتر می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط
جدیدترین تدابیر درمانی
جدیدترین پادکست ها